Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/

Limburgs zuurvlees .

In Limburgs heet hetLimburgs zoervleisj

Een stoofschotel van rundvlees waar we ook appelstroop en peperkoek toevoegen .

Het is heerlijk bij de friet en appelmoes ..en mayonaise.

 

 

voor 2 personen

 

6 ons  sukadelappen of riblappen

1  pond uien in stukken 

4 laurierbladeren

10kruidnagelen

10 zwarte peperkorrels

1 zoutarme  rundvleesbouillontablet

 1 a 2 eetlepels appelstroop

peperkoek (ontbijtkoek) stuk van een 7cm

azijn en water , verhouding half om half tot vlees en ien onder staan

zwarte peper uit de molen 

boter om te bakken

 

Vlees in grove blokken snijden.

uien in grove stukken snijden.

Een grote schaal daar doen we het vlees en uien in en zetten het onder met half azijn en half water.Tot vlees en uien net onder staan.

laurierbladeren peperkorrels en kruidnagelen erbij.

 

We zetten dit 24 uur afgedekt in de koeling weg,

 

Alles is goed ingetrokken ,en nu laten we alles uitlekken en we gaan het goed aanbakken.

Eerst het vlees tot het bruin kleurt ,vlees eruit uien een minuut of 10 bakken 

Vlees erbij en de 

De marinade  erbij  en de zoutarme bouillontablet laat het zo 2 uurtjes zachtjes garen

De  appelstroop en in blokjes gesneden  peperkoek er bij peper  naar smaak bij. goed omroeren

Als alles opgelost is testen op smaak er kan altijd nog peperkoek of appelstroop worden toegevoegd  .

En laat maar een paar uur pruttelen tot het vlees helemaal gaar is .

 

Ik zet het dan weer  weg en eet het dan de volgende dag, alle smaken zijn dan ingetrokken ,

 

Ik bak nog 2 uien apart en doe dat op het laatst bij het vlees 

Op smaak controleren, te zuur doe er nog wat appelstroop erbij.

Wil je hem wat dikker doe er nog wat peperkoek bij ,maar meestal is het dik genoeg

 

Lekker met appelmoes ...rode kool en frieten of gebakken aardappelen