Home; zoutarme recepten » stoofpotjes » Limburgs zuurvlees

 

 

Limburgs zuurvlees of zoals het op zijn Limburgs heet 

Limburgs zoervleisj

Een stoofschotel van rundvlees waar we ook appelstroop en peperkoek toevoegen Het is heerlijk bij de friet en appelmoes ..en mayonaise

 

 

 

6 0ns  sukadelappen of riblappen in redelijke brokken snijden 

1  pond uien in stukken snijden beetje grof  .Ik neem meestal evenveel uien als ik in gewicht aan vlees heb

Een grote schaal daar doen we het vlees en uien in en zetten het onder met half azijn en halfwater

3 a 4 laurierbladeren en ongeveer 15 kruidnagels ook allemaal bij het azijnmensel

peper uit de molen erbij 

We zetten dit 24 uur afgedekt in de koeling weg,

 

Alles is goed ingetrokken en nu laten we alles uitlekken en we gaan het goed aanbakken

de marinade doen we er erbij en een  flink stuk peperkoek en een flinke lepel appelstroop...doe naar smaak

nog een lepel extra..

Peper op smaak erbij en een zoutarme runderbouillontablet

en laat maar een paar uur pruttelen tot het vlees helemaal gaar is 

Ik zet het dan weer  weg en eet het dan de volgende dag, alle smaken zijn dan ingetrokken ,

Ik bak nog 2 uien apart en doe dat op het laatst bij het vlees 

Op smaak controleren, te zuur doe er nog wat appelstroop erbij.

Wil je hem wat dikker doe er nog wat peperkoek bij ,maar meestal is het dik genoeg