13754399_1057474324340736_1122771119346429328_n1.png

Mijn eigen variatie op een Chinese maaltijd

Een heerlijk kipgerecht met cashewnoten in saus van Kerrie massala en koenjit

Bami en gebakken eitje zoetzure groente (potje)

 

 

voor 2 pers.

2 kippenbouten

ui

knoflook

een rode paprika

,Spaanse peper,

stukje verse gember

150 gr champignons  

een halve Courgette 

Kerrie masala ,

peper, koenjit ,laos ,koriander,

zoutarme kippenbouillon tablet om wat bouillon maken (halve liter)

citroensap,

beetje gembersap

kokospoeder

afmaken met crème frache

100 gr zoutarme cashewnoten

 

Voor de mie

mie 

prei knoflook ui Spaanse peper en wat sojasaus

 

 We beginnen met de kip die  heeft een uurtje nodig om te garen.

Ui knoflook ,Spaanse peper en gemberwortel heel fijn snijden 

de kip aanbakken in Olijfolie met de kerriepoeder

 fijngesneden groente erbij.

paprika klein snijden en champignons in plakken ook even meebakken

bouillon erbij naar behoefte hoeveel saus je wilt hebben

alle kruiden erbij en laat maar een uurtje pruttelen.

Is de kip gaar  even eruit halen en de saus afmaken met crème Frache 

cashewnoten en koriander  kippenbouten kunnen dan weer in de pan.

Ondertussen staat het water op om de mie te koken

in de wok fijngesneden groente bakken ,beetje z/a ketjap erbij 

mie is na een paar minuten klaar, goed afspoelen en door het groente mengsel scheppen

We gaan nog een paar eitjes bakken en hebben een heerlijke maaltijd .