Ik ga vandaag lekker kippenboutjes bakken met een sausje

We gaan weer op de Oosterse toer en dat allemaal zoutarm...niks ketjap asim (zoute ketjap)Welkom zoutarme ketjap.

Waarom Ajam Elly ... ik weet er geen andere naam voor .Ik ben bezig geweest met mengen van ingrediënten  die ik over had van een ander gerecht, en het was lekker...het staat nergens beschreven...Ajam Elly dus

 2personen.

4 kippendrumsticks gaan we lekker bakken met wat peper en kerrie,ik neem meestal half arachide olie en half bakboter (zoutarm)

 

ondertussen maken we een sausje van ;

knoflookteentje in olie bakken

half pakje kokosmelk

blik tomaten of tomato frito

Flinke scheut gembersaus

citroensap en wat azijn anders word het te zoet

flinke scheut z/a ketjap......ik doe alles uit de losse hand ....nooit teveel  je kunt er beter wat bij doen ,als er af halen lukt meestal niet

djinten 

serehpoeder

 

knoflook even aanbakken op zacht vuurtje en alle ingrediënten erbij doen

Goed roeren  even door laten koken en klaar is je saus.

Als de kip gaar  is kun je hem  in je saus leggen of saus over schenken

Is natuurlijk ook heerlijk met kipfilet

Maar vandaag moest  ik wat verzinnen  voor mijn kipdrumsticks