Home; zoutarme recepten » Hoofdgerechten » ovenplaatmaaltijd
20170807_30.jpg

Dit kan iedereen maken het is zo vlug klaar ,alles de oven in en die doet het werk

 Groente kun je gebruiken wat je wil van de week had ik het al met broccoli gemaakt

We gaan beginnen met het gehakt die gaan we pittig kruiden

en maken er worstjes van tussen de handen


 250 gram rundergehakt

1 ei

 paneermeel

1 theelepel harissa

sjalot

kruidenmengsel maken van;

nootmuskaat

zwarte peper

Jamaican Jerk  Verstegen

knoflookpoeder

gedroogde basilicum 

 gedroogde It. kruiden Verstegen

chilipeper uit de molen


Alle kruiden door elkaar mengen en daarna  door het gehakt

goed kneden en met 2 handen worstjes draaien

Zet ze daarna even in de ijskast

Voor de liefhebbers van  aardappelen  die zou ik even een minuut of 7 koken

Bloemkool schoonmaken en in roosjes verdelen.

Doe in een ruime kom olijfolie met chilipeper  ,doe de bloemkoolroosjes 

even goed mengen met de olijfolie ,gaat het beste met de handen

.Oven voorverwarmen   op 200 graden ,bakplaat eruit pakken 

Op de bakplaat bakpapier  leggen 

Ook de aardappeltjes die nog warm zijn even door de olie met chilipoeder wentelen 

en op de plaat leggen

De worstjes  op de plaat  de tomaatjes en de bloemkool

Nog wat olijfolie over de tomaatjes 

en wat Parmezaanse kaas over de bloemkool

Een half uur de oven in op 200 graden

Vlees is gaar en de rest ook en lekker gegrild en knapperig 


20170807_25.jpg

alles gaar                                          bordje voor mijn man met aardappelen en een bordje bloemkool voor mij