20161127_19.jpg

Pulled Pork ga ik maken we krijgen eters en dit kan een dag van te voren worden klaargemaakt.

Hoef ik het alleen nog even op te warmen in de oven...jammer genoeg krijg je niet zomaar een Procureurstuk of ander groot stuk varkensvlees waar  wat vet in zit

Ik heb voor 2 grote stukken fricandeau gekozen

Ik plaats dit recept voor een kg varkensvlees

Veel ingrediënten ;

Vlees; 

kruidenmengsel

2 eetlepels donkere basterdsuiker

1 eetlepel zwarte peper

chilipoeder

1 theelepel komijn (djinten)

koriander 1 eetlepel (ik nam gedr. blaadjes)

1 eetlepel uienpoeder

1,5 lepel knoflookpoeder

1 lepel mosterdpoeder

1 eetlepel gerookte paprikapoeder.

Kruiden mengen we allemaal bij elkaar en smeren het vlees er helemaal mee in

Ik heb het een nachtje laten intrekken in de koelkast

we kunnen deze dag ook al de BBQ saus maken


*****BBQ saus*****  en de BBQ saus maken we natuurlijk zelf




Het vlees heeft een lange garings tijd in de oven nodig 

haal het vlees uit de koelkast kan het wat op kamer temperatuur komen

oven voorverwarmen op 150 c graden (hele lucht) Iets hoger als je een gewone oven heb

Omdat ik bang was dat het vlees te droog zou zijn heb ik er wat vet spek op de bovenkant gelegd van het vlees.

Alluminiumfolie dubbel over de ovenschaal,en schuif de schaal de oven in 

Hij heeft bij mij 4en een half uur in de oven gestaan en het begon al lekker te ruiken  Vlees uit de oven en spek eraf.

Ik heb er toen de BBQ saus over heen gesmeerd en nog een keer terug gezet in de oven voor een half uur

Ovenschaal uit de oven nemen en het vlees in de Alufolie af laten koelen

Als het bijna afgekoeld is het vlees met 2 vorken uit elkaar trekken

ik deed er 2 flinke lepels BBQ saus doorheen scheppen ,weer afdekken en dan de koeling in tot de volgende dag

opwarmen in de oven dag erop oven 120 graden wat BBQ saus er weer doorheen scheppen


20161125_6.jpg
20161125_10.jpg
20161125_15.jpg