Home; zoutarme recepten » Oosterse gerechten » oosterse kip met groente
20170124_20.jpg

Oosters maaltje ,is altijd goed gekruid

en wij zijn er een liefhebber van

Vandaag de Kip die gegaard is in saus en dan knapperig word in de oven.

We aten er Thaise rijstnoedels bij

En nu had ik er rempeh bij de pittige variant


We gaan beginnen 

2 kippenbouten

1 sjalot

2 tenen knoflook

Spaans pepertje

gember bolletje

mandarijn (sap)

Z.A. ketjap

1 stengel prei

1 winterwortel

2ons sperciebonen  even koken van te voren

half bakje champignons

1 blik tomaten

1 klein blikje tomatenpuree

laos en serehpoeder

5 kruidenpoeder  (Verstegen zonder zout)

Bruine basterdsuiker


Kip kruiden met 5kruiden poeder( laat het een half uur intrekken)

knoflook ui en peper fijn snijden

olijfolie in de wok en knoflook ,ui en peper in de pan op laag vuur

even glazig laten worden

kip even mee laten bakken aan beide zijden

 tomatenpuree ,blik tomaten gember  het sap van de mandarijn erbij

Kruiden toevoegen

Wortel in plakjes snijden en erbij evenals de champignons

Boontjes even apart koken.Prei op het laatst

Deksel op de pan en laat 50 min lekker pruttelen

In de oven leggen we op de bodem aluminumfolie

De kip gaat op het rooster

oven voorverwarmen op 200 graden

Na 50 min de kip uit de pan even uit laten druipen

We gaan de kip krokant roosteren

We doen een laagje bruine basterdsuiker over de kip strooien 

en dan op het rooster in de oven leggen

ongeveer 10 min op 180 graden

Saus nog door laten verwarmen we doen de in stukken prei erbij en de

gekookte bonen

Nog even proeven of er nog kruiden bij moeten

Ik maakte er Thaise rijstnoedels bij

Dat hoeft maar 4 min. te liggen in kokend water

alleen een beetje groen van prei in de wok met wat ketjap en peper

en daar de noedels bij even door warmen en klaar is alles

de rempeh pikant erbij

Heerlijk gegeten weer