Als het  een beetje koud is buiten dan is

chili con Carne erg lekker,pittig gekruid

Vol vitamientjes wat uit de rode paprika komt

Peulvruchten altijd gezond

Nog lekker wat zuur erbij in de vorm van augurken .Amsterdamse uien....en Picalilly...van Kesbeke zit echt minder zout in.

Chili con Carne is ook zoutarm erg lekker 

Voor 2 pers.    (er blijft wel veel over)

2 ons rundergehakt

1 blik tomaten ,

1 klein blikje tomatenpuree

1 blik bruine bonen ,of Kidney bonen en zwarte bonen kan ook

2 dikke uien

3 tenen knoflook

1 peper rood of groen

2 rode paprika`s

olijfolie

1 lepel Jamaican jerk  Z/A

1 theelepel Komijn (djintan)

Chilipoeder   (pas er mee op  zeer scherp)

Peper 

paprikapoeder 

half theelepeltje gerookte paprikapoeder

dille

Peterselie

half z/a runderbouillontablet

20170427_1.jpg

ui, knoflook en pepertje fijn snijden 

paprika in blokjes snijden.

Olijfolie in de pan

ui knoflook en pepertje aanbakken.

Gehakt erbij en goed roerend door de knoflook ui  rul bakken.

Paprikastukjes erbij en mee laten bakken.

klein blikje tomatenpuree erbij en het blik tomaten

Alle kruiden erbij 

En een half uur tot een uur laten pruttelen

Ondertussen bruine bonen in het vergiet laten uitlekken en afspoelen met koud water ...

scheelt 4o procent zout wat wegspoelt!!

Als alles gaar is en de paprika lekker zacht is,dan de bruine bonen erbij,een paar minuten mee laten bakken tot de bonen  goed warm  kunnen worden ,

Goed doorroeren En klaar is de chili..Je moet natuurlijk wel even proeven of er nog iets van kruiden bij moet..

Lekker met zuur ...een beetje geraspte kaas erover ...voor wie er zin in heeft  

 

Ik zou zeggen ;Eet smakelijk!!