Home; zoutarme recepten » groente » boontjes in het zuur

 

Groentegerecht die je kunt maken van restjes boontjes as de boontjes goedkoop zijn of omdat je er trek in heb ,als het warm weer is als bijgerecht is het erg lekker.

maak het `s morgens vroeg of de dag ervoor ,kan alles goed intrekken

1 pond spercieboontjes

halve z/a groente bouillontablet

1 ui

azijn

olie

peper (witte en zwarte)

peterselie

persillade (knoflookpoeder ,gedroogde peterselie en uienpoeder)

suiker.

Boontjes schoonmaken en gaar laten koken met de halve Z/A groentebouillontablet

afschudden en laten afkoelen

ui fijn snipperen

Neem naar smaak azijn ik gebruik vrij veel altijd ,wat een ander weer te zuur vind worden ,

doe er ook suiker naar smaak bij.

ik kan wel zeggen 1 lepel ,maar wie weet vind je een theelepel genoeg

Daarom maak de dressing apart even aan ,niet gelijk over de groente.

Kun je beter bepalen of het naar je smaak is

peper en olie zonnebloem of olijfolie wat je lekker vind

Alles bij elkaar met de ui over de boontjes en zet het een dagje afgedekt in de ijskast

Lekker met gebakken aardappeltjes of aardappelsalade op een zomerse dag