Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/

Inktvis ...of Calamaris...Je houd ervan of niet ,de èèn vind ze taai,en ik ben er verzot op..Maar bak je ze niet te lang dan zijn ze niet taai!!!

Vandaag weer eens anders 

Makkelijk te maken  op de camping,en ik maak het alleen als we in landen rond de Middellandse zee staan,want ik wil ze alleen zo vers mogelijk.En op zijn oosters eet toch iedereen het

De inktvissen waren niet te groot ik heb voor 2 personen

8 inktvissen gekocht

5 tenen knoflook fijn gesneden

stemgembers uit een potje  (Die heb ik altijd bij me,je krijgt niet altijd verse...hoewel in                                          Portugal  zie je heel veel verse gember)

voorjaarsuitjes en platte peterselie

citroensap

ketjap (zoutarm)

olijfolie om te bakken

Inktvissen goed schoonmaken ;ingewanden eruit en het scherpe nerfje in het midden verwijderen,even goed spoelen

 In reepjes snijden  even wat peper erover strooien.

Knoflook even aanbakken in de olijfolie

Stemgember er bij ,ook even meebakkenen omroerenin reepjes gesneden inktvisringen in de pan erbij en op hoog vuur bakken 

duurt maar een paar minuten voor het gaar is

citroensap er over en een scheutje ketjap,nog even aanbakken 

Platte peterselie erover en de lente uitjes ,en klaar is je gerecht.

Het is echt heel vlug klaar...de voorbereiding en  het schoonmaken vergt de meeste tijd ,maar dat kan je ruim van te voren doen

Eet smakelijk...lekker met stokbrood en een tomaten salade.