Home; zoutarme recepten » soepen » Arabische kippensoep met kikkererwten

Bijzonder verrassend lekkere soep ,met de kruiden die we niet echt gewend zijn in de Hollandse keuken 

Maar dat maakt dat deze soep zo ontzettend lekker word

Durf te spelen met de kruiden ,de kip word ook erg lekker en als die gaar is trekken we het uit elkaar, zo mals als boter is het dan.

En door de kleur lijkt het wel zomer.

Wat hebben we nodig voor een soep voor 2 personen,ik maak het als maaltijdsoep.

4 kipdrumsticks

1 blik tomaten

3 tenen knoflook

2 uien

1 rode puntparika

wat geroosterde paprika`s uit pot of blik

1 blik of pot kikkererwten

munt

selderij

lavas  (vers of gedroogd)

1 kaneelstokje

1 zoutarme kippenbouillontablet

klein blikje tomatenpuree

Harissa ,heb je de scherpe dan zou ik beginnen met 1 theelepel

heb je de milde vorm kunnen er wel een paar theelepels in naar smaak

Zwarte peper

zoete paprikapoeder

gerookte paprikapoeder ...half theelepeltje niet teveel

1 theelepel komijnzaad

1 theelepel korianderzaad

1 lepel bloem

1 liter bouillon anders water met het  z/a kippenbouillonblokje

Olijfolie om de kippenpoten eerst in te bakken


Het zijn veel ingrediënten ik zet altijd alles op een rijtje kan ik niet misgrijpen of  dat ik weer moet zoeken

We beginnen met olijfolie  in de soeppan te doen en gaan daar de kippen drumsticks in bakken die we gepeperd hebben met zwarte peper.

Regelmatig omdraaien

Ondertussen ui en knoflook snijden

Is de kip aan alle kanten mooi gekleurd ,haal ze eruit 

In het aanbaksel ,bak je de ui en knoflook lekker glazig

Daarna alle droge kruiden erbij even goed doorroeren en een lepel bloem erbij

goed blijven roeren  en de bouillon erbij

Ook het blik tomaten ,paprika in blik en en stukjes gesneden verse paprika,blikje tomatenpuree., harissa...lavas en de selderij gaan nu allemaal in de bouillon

Aan de kook laten komen en de kippen drumsticks (mogen ook kuiken dijen zijn) kunnen er weer bij

Laat dit op een zacht vuurtje zo`n anderhalf uur koken en dan kan de kip garen.

Kip eruit laten afkoelen 

munt snijden .

Kikkererwten in het vergiet even spoelen met koud water en uit laten lekken deze kunnen nu in de soep

Soep op smaak maken misschien met nog wat peper of wat je lekker vind.

Vlees van de botten plukken ,wat vlees in de kom ,de hete soep erbij en de munt

Lekker met een Turks brood ,kruidenboter en humus. 

Ik neem de Muhammara (paprika met walnoot en granaatappel) erg lekker en weinig zout 0.4 g in 100 g.

Zo heb je een lekkere maaltijd ....Eet smakelijk