Home; zoutarme recepten » wereldgerechten » Kipkerrie Z-Afrikaans
20170112_34.jpg

Kip is altijd lekker maar op deze wijze met de groente en al die lekkere kruiden ...mmm

Je kunt het eten koolhydraat/zoutarm..dan laat je de aardappels weg.

Mijn man eet dapper zoutarm mee, maar hoeft niet af te vallen dus er gaat een aardappel bij die zo kruidig meegekookt word

En ik kon de aardappel weerstaan .... 

20170112_14.jpg

Voor 2 pers.

2 kippendijen,wel in stukken gehakt

 1 ui 2 tenen knoflook

1 rode peper

1 rode paprika

1 pond sperciebonen

( 1 grote aardappel in kleine stukken =optioneel)

2 stengels lente uitjes

korianderblaadjes

Stemgember uit een potje en wat sap

citroensap

1 blik tomaten

kokosmelk

kurkuma 1 theelepel

kerrie massala  1 eetlepel...naar smaak ,vermeerderen

chilipoeder ...chilivlokken uit de molen

1 zoutarme kip bouillontablet

2 Laurierblaadjes

 

Boontjes schoonmaken  (ik heb ze even apart gekookt ,maar kan ook in de kip met saus)

 

Olijfolie  in de wok en daar bakken we de ; 

kleingesneden ui, knoflook,peper met de kerrie en de kurkuma en stemgember  even aan

De kipstukken bakken we in dit kruidenmengsel aan beide kanten

Blik tomaten erbij, de laurierbladeren en wat sap van de stemgember erbij, en het zoutarme bouillontabletje

Paprika in stukken gesneden erbij.

Dit laten  we zo een halfuurtje pruttelen ,dan aardappel schillen en in stukken snijden erbij doen (optioneel) zorg dat het onder in de saus gedompeld is anders word het niet gaar.

Gelijk doen we de kokosmelk erbij. en naar smaak citroensap

Na een half uur zijn de aardappeltjes gaar ,we doen de laatste minuten nog de boontjes erbij...kunnen die ook nog even de smaak aannemen van de geurige mix

Koriander fijn snijden en de lente uitjes...die doen we er op het laatst bij.

En lekker dat het is....   eet smakelijk!!