20160424_30.jpg

Het is mooi weer,en ik heb weer inktvis gekocht ,maar nu voor een salade te maken.

Zorg dat je de inktvis kort bakt dan word het niet taai max 5 min.en het is gaar als je kleine ringen heb gemaakt,of even proeven tussendoor.Mijn man heb ik ingeschakeld voor het schoonmaken van de inktvis...bij oosterse inktvis staat het beschreven.

 

 

inktvis bakken;

1 pond inktvis

olijfolie om te bakken

3 tenen knoflook

mespunt sambal

gemengde peper uit de molen

loempiasaus

We snijden de inktvis na goed droog gedept te hebben ik smalle ringen en bestrooien met de peper

knoflook heel fijn snipperen  en bakken in de olijfolie

inktvisringen meebakken , sambal erbij en een scheutje loempiasaus 

Alles op hoog vuur  goed doorbakken tot het gaar is

Van het vuur af en af laten koelen

 

Marinade voor de inktvisringen;

1 teen fijn gesnipperde knoflook

flinke scheut olijfolie

sap halve citroen

peterselie en basilicum

paprika fijn gesneden

alles mengen en de afgekoelde inktvisringen toevoegen

zo`n 6 uur in de ijskast ;is het lekker ingetrokken

We maken een gemengde salade  eigenlijk wat je in je ijskast heb op de camping,

het is nooit zo uitgebreid als thuis.

Ik deed op een bord wat ijsbergsla,cherrytomaten in ringen gesneden sjalot

plakjes komkommer

Olijfolie over sprenkelen en peper, peterselie

en daarbovenop de inktvissalade 

Ik had het voor de eerste keer zo klaar gemaakt en het smaakte voortreffelijk

Aangezien ik ook wil afvallen eet ik er niks bij ,maar natuurlijk heerlijk met brood


20160424_31.jpg