Home; zoutarme recepten » Hoofdgerechten » Beenham met groente

Beenhammetje we zien ze allemaal wel eens liggen in de koeling van de winkel

Ik neem naturel en marineer hem zelf

en dit keer leg ik groente  erbij in de schaal , gaart lekker mee

Vandaag met spaghettie aliolie

 

 

 

 

 

beenham van een pond...doen we denk ik 2 dagen van eten

marinade ;

2 eetlepels tomatenketchup of tomatenfrito

1 lepel honing

 olijfolie

 peper uit de molen ,

rozemarijn ,

oregano,

knoflookpoeder

uienpoeder

theelepel harissa

1 lepel balsamicoazijn

 

 

Groente;

1 stengel prei 

2 winterwortels

3 stengels selderij

ui

knoflooktenen in de schil worden gepoft

3 tomaten

1 glas rode wijn

olijfolie

gedroogde Italiaanse kruiden

2 takken lavas

peper ,

half natriumarm groente-bouilonblokje

selderijblad



We gaan de ingrediënten voor de marinade bij elkaar in een kom doen en marineren  het vlees, dat laten we een uurtje intrekken in de ijskast.

Groente snijden die we mee gaan braden bij het vlees in de oven.

Oven voorverwarmen op 200 graden

Glas rode wijn bij de  overgebleven marinade  doen en even goed door elkaar roeren

Ovenschaal invetten

In de ovenschaal het gemarineerd vlees erin en groente erom heen scheppen  (behalve de tomaten,pas het laatste half uur erbij )  Italiaanse kruiden erover strooien

Marinade over de groente schudden

Wat olijfolie erop sprenkelen (tegen verbranding),paar stengels lavas er tussen leggen en de schaal kan de oven in die we nu op 180graden zetten.

Wel regelmatig even door de groente roeren laatste half uur de tomaten erbij

Vlees laten garen in een uur ,eruit pakken en even een klein kwartier in de 

aluminiumfolie laten nagaren ,en daarna pas snijden i.v.m de vleessappen

en alufolie over groente en laat in de oven staan op 50 graden blijft het warm

Ik ga ondertussen spaghettie koken en de knoflook snijden voor door de spaghettie.

Het vlees is erg mals en de groente was goed gaar en lekker van smaak ook door de wijn en de kruiden

spaghettie ailolie het vlugge recept van de spaghettie ailolie