Home; zoutarme recepten » Hoofdgerechten » Beenham met groente
20161204_19.jpg

Het is niet helemaal zoutarm we zijn vandaag niet zo streng.

In beenham zit ook al neem je naturel  1% zout in.

WE marineren hem zelf en doen er groenten bij, Ik heb gekeken wat ik in huis heb .Vandaag met spaghettie alioli

 

 

 

Beenham van 500 gram...is voor ons voor 2 dagen

marinade ; 2 eetlepels tomatenketchup 

             1 lepel honing 

             olijfolie

              peper uit de molen ,rozemarijn ,oregano,knoflookpoeder

1 stengel prei 

2 winterwortels

3 stengels selderij

handje champignons

3 tomaten

1 kopje witte wijn

olijfolie

2 takken lavas

peper ,knoflook, half natriumarm groente-bouilonblokje

selderijblad



We gaan de ingrediënten voor de marinade bij elkaar in een kom doen en marineren  het vlees, dat laten we een uurtje intrekken in de ijskast.

Groente snijden die we mee gaan braden bij het vlees in de oven.

Oven voorverwarmen op 200 graden

half kopje witte wijn in de ovenschaal ,gemarineerd vlees erin en groente erom heen scheppen  (behalve de tomaten,pas het laatste half uur erbij )

Kruiden op de groente en alles een beetje omscheppen dat de wijn overal bijkomt

Wat olijfolie erop sprenkelen (tegen verbranding),paar stengels lavas er tussen leggen en de schaal kan de oven in die we nu op 180graden zetten.

Wel regelmatig even door de groente roeren laatste half uur de tomaten erbij

Vlees laten garen in een uur ,eruit pakken en even een klein kwartier in de 

aluminiumfolie laten nagaren ,en daarna pas snijden i.v.m de vleessappen

Ik ga ondertussen spaghettie koken en de knoflook snijden voor door de spaghettie.

Het vlees is erg mals en de groente was goed gaar en lekker van smaak ook door de wijn en de kruiden

spaghettie ailolie het vlugge recept van de spaghettie ailolie