Home; zoutarme recepten » groente » bloemkoolpuree
20170102_23.jpg

Bloemkool puree met een slavink lekker Hollands.

Ik eet er geen aardappels bij maar het is goed te combineren met aardappelpuree of gebakken aardappels.

we gaan het lekker op smaak maken  met knoflook prei en Parmezaanse kaas

 

 

voor 2 pers.

1 bloemkool

1 stengel prei

4 tenen knoflook

koriander blaadjes

mix 4 soorten pepers ui de molen, chilivlokken

1 groentebouillontablet zoutarm

Parmezaanse kaas

roomboter

beetje melk

Griekse yoghurt



knoflook heel fijn snipperen en de prei in dunne ringen

roomboter in de pan en de knoflook en prei langzaam zacht laten bakken

Bloemkool in roosjes in water met een zoutarme groente  bouillontablet

Koken tot het gaar is

Bloemkool afgieten en in vergiet uit laten dampen

In de pan roomboter met knoflook even laten aanbakken 

Parmezaanse kaas in reepjes snijden en met ongeveer 50 ml melk bij de boter

in de pan doen

even opwarmen flink met de pepermolen strooien en de chilivlokken erbij

2 flinke lepels Griekse yoghurt bij het mengsel doen

De bloemkool roosjes erbij die we dan gaan fijn stampen

je kunt er altijd nog melk erbij doen als het te droog is

Koriander er doorheen scheppen  en daarna het prei knoflook mengsel er doorheen scheppen 

En klaar is de bloemkoolpuree 

Vandaag hadden we een biologische slavink erbij.