20170710_14.jpg

Ik wilde eens wat gezonds bij de koffie maken ,en ik heb een paar bestaande recepten 

van bananenbrood door elkaar gehusseld en er mijn versie van gemaakt...Hoe???

1 cakeblik 

staafmixer 

bakpapier

oven 175 graden 

 

Bananenbrood;

200 gram amandelmeel

2 eetlepels bakpoeder

1 theelepel koek/speculaaskruiden

1 theelepel gebroken lijnzaad

3 bananen (mogen overrijpe zijn)

3  eieren

Ben je een zoetekauw doe je er nog een paar lepeltjes suiker bij 

handje walnoten 

amandelschaafsel

boter om in te vetten

 

 

Er staat een pakje bloem op de foto ,maar ik heb toch alleen de amandelmeel genomen,,dat besloot ik toen ik de bananen aan het prakken was...dus foto fout!!

Oven voorverwarmen

lijnzaad in 2 theelepels kokend water even laten weken 5 min.

walnoten even klein maken met vijzel

Bananen in een schaal prakken

eieren erbij en even met de staafmixer door elkaar mixen

De droge ingrediënten erbij en even goed doormixen

bakblik invetten of bakpapier erin leggen ( ik kies voor het laatste ,kan ik het brood

zo oplichten en uit het bakblik halen)

je kunt nog stukjes banaan door het beslag lepelen en dan het beslag in het bakblik

Amandelschaafsel erop en de warme oven in , 175 graden  3 kwartier

Controleer of het gaar is met een sàte prikker ,komt het droog eruit is het gaar .

lekker dessert bananenbrood met ijs en slagroom

20170710_24.jpg