Home; zoutarme recepten » ontbijt?? » appel/peercrumble

 

Het is een koude ochtend  en ik heb wel zin in wat warms bij de Yoghurt ,

Er is fruit genoeg in huis ik ga een crumble maken 

Het is ook snel klaar en terwijl het in de oven staat heb je tijd om te douchen...Ontbijt `s morgens moet niet te lang duren...en ik maak het plotseling de foto`s  hadden beter gekund het was  nog vroeg 


Je heb niet zoveel nodig

1 peer 

1 zoete appel

kaneel

 3 eetlepels amandelmeel

ahornsiroop

1 theelepel roomboter

klein handje gebroken walnoten


Oven voorverwarmen op 180 graden

Appel en peer schillen ,klokhuizen verwijderen

en in klein stukjes snijden. 

Flinke bestrooien met kaneel en 1 eetlepel amandelmeel

De gebroken walnoten toevoegen

In een ovenvast schaaltje doen

 


We gaan nu de crumble maken

in een schaal de koude boter 1 theelepel met ahornsiroop en de amandelmeel mengen en wrijven  met koude handen tot je kruimeltjes krijgt net als bij een kruimelvlaai

Die doen we over de appeltjes

en de schaal gaat voor ongeveer 20 a 25 minuten de oven in.

En ondertussen ga ik vlug douchen

 


 

Het ruikt naar appeltaart,je krijgt er trek van, maar pas op het is nog heet ,

Ik pak een bordje en doe er wat Griekse yoghurt op en dan deze warme crumble en wat Ahornsiroop over de yoghurt

Glas groene thee erbij ...Het is even wat werk 

maar dan heb je ook een super lekker ontbijtje.