Home; zoutarme recepten » Italiaans » krokante Italiaans bladerdeegtaart
13932924_1066378136783688_6373606803342661343_n.jpg

Al zeg ik het zelf dit was en lekkere maaltjd...die hartige taart  mmm

Ik zag Rudolph deze taart maken in 24 kitchen ,zag er zo makkelijk en simpel en lekker uit Die wil ik ook maken een beetje aangepast .

 



We gaan beginnen voor 2 pers.

5 plakjes diepvries bladerdeeg

1 courgette,ik had een mooie gele

1 tomaat

2 grote tenen knoflook..gedroogde Italiaanse kruiden

1 bol mozzarella

2 eieren

250 gr Ricotta  (hele verse kaas in een bakje)

peper..en persillade (Frans kruid peterselie en knoflook gemengd)

geraspte kaas

boter voor bakblik in te vetten olijfolie om te bakken

bladerdeeg ontdooien

oven voorverwarmen op 200graden

 

Ondertussen  als eerste knoflook fijn snijden en bakken in olijfolie...courgette in flinke plakken snijden ,en ook even goed  bakken netjes de plakken in de pan leggen en om en om bakken,peper en de Italiaanse kruiden er overheen strooien

mmmmm het ruikt al lekker!!!

We gaan de 2 eieren kloppen en doen de ricotta erbij scheppen en roeren het goed door..peper en persillade er doorheen strooien

mozzarella in plakken snijden

Bakblik (ik neem een ronde) invetten met roomboter,ontdooide bladerdeeg in de vorm leggen ,bodem goed bedekken en gaatjes in prikken...naar de zijkant omhoog met het bladerdeeg

Mozzarella plakjes leggen we op het bladerdeeg..daar strooi ik wat Italiaanse kruiden over en wat witte peper

Het ricotta mengsel erover ..de gebakken courgette plakken erin leggen

we vergeten  niet de aangebakken knoflook en  kruiden erover heen te doen...geeft toch een lekkere smaak.

Grote tomaat in plakken snijden

Deze leggen we over de  courgette...als je de kleuren ziet krijg je vanzelf trek

Geraspte kaas erover en dan in de voorverwarmde oven van 200 graden

Laat het maar lekker een half uur in de oven staan tot hij gaar en wat bruin word

Daarna smullen...we hadden er nog hamburgers bij met gebakken ui die 

ik gebakken heb met balsamico azijn   en wat suiker bij de uien en op allebei Italiaanse kruiden

een salade van rucola met kleine cherrytomaten

We hebben een halve taart over is lekker voor bij de lunch de dag erop.

 

ps. zonder de tomaat   kaliumarm gerecht




13903251_1066378226783679_4428045472205747826_n.jpg