20170424_6.jpg

 

 

Babi Pangang saus  zegt het al ,de saus is voor over de babi pangang.

Het is een zoetzure saus die lekker is bij gegrild varkensvlees maar ook goed gegeten kan worden bij oosterse balletjes..het is vlug klaar en doe je er geen water bij hoef je ook niet met maizena te werken.

halve ui 

2 tenen knoflook 

klein rood pepertje

4 bolletjes gember

1 blik tomaten

gembersiroop

azijn ;naar smaak lepel of 2 

ananassap of rietsuiker

djahe 

peper uit de molen

chilivlokken uit de molen

olijfolie om te bakken

20170424_4.jpg

Ui en knoflook en het pepertje en de gemberbolletjes fijn snijden

Olijfolie in de pan en alles even aan fruiten  tot de ui glazig is

Blik tomaten toevoegen

even goed doorroeren

De azijn erbij doen, niet teveel gelijk kun je later altijd nog toevoegen

gembersiroop

ananassap..gebruik je geen ananas dan lepel rietsuiker

Alle kruiden erbij naar smaak ,goed strooien met peper ,mag wat pit hebben

Even door laten koken

Ik houd van een gladde BabiPangang saus  ik laat er even de staafmixer doorgaan

Voor gebruik weer even opwarmen

Je kunt het ruim van tevoren maken.

 


20170424_10.jpg