20151211_31.jpg

Lang geleden dat ik het gegeten heb en ook zelf klaargemaakt heb

Wat kookboeken en sites nagekeken 

En mijn eigen draai er weer aangegeven.

 

 

Nodig voor de gado gado voor 2 personen

2 0ns spercieboontjes

zakje gesneden spitskool

tauge

paprika ,

2 aardappels

3 hardgekookte eieren

peultjes 

champignons

tomaat en sla voor de opmaak

kroepoek of emping ,gebakken uitjes en pindasaus 

In kroepoek zit behoorlijk wat zout ,maar mijn partner 

die zo goed met mij mee eet vind het lekker ,en origineel hoort het  erbij

Voor mij dan emping

 

 De champignons doe ik even bakken tot ze gaar zijn 

gekruid met Ras el Harout en witte peper

De andere groenten worden allemaal geblanceerd, wil je wat groenten gaar langer koken als je het knapperig wilt een paar minuten ,naar ieders smaak ,wel daarna onder koud water zo  behoud het zijn knapperigheid.

Door de spitskool deed ik kerrie ,witte peper en korianderblad na het blancheren

Ik deed ook alles achter elkaar in dezelfde pan

Je kunt het een aantal uur van te voren klaar maken 

Schaal opmaak ;

onder sla  en dan de groenten een beetje stapelen eieren halveren en erboven op leggen

wat zoutloze kruiden strooien en peterselie naar je eigen smaak 

dan de pindasaus en de emping(kroepoek) en uitjes erover

Eten met witte basmatierijst en pittig gekruide Javaanse balletjes

recepten komen op de volgende bladzijden

klik op pannetje en ga naar Pindasaus


benodigheden ...alles blancheren ..goed uit laten lekker 


opmaak ;eerste foto zonder pindasaus                 met pindasaus en kroepoek


Lekker met witte rijst of lontong (kleefrijst) en hier hadden we er javaanse balletjes gehakt bij ,ook lekker met sate