Home; zoutarme recepten » Hoofdgerechten » Gevulde paprika`s

Voor de zaterdag een lekkere rode paprika gevuld met rundergehakt er bovenop lekker geitenkaas ,mjammie

Tomatensaus waar ze in staan

Lekker volledige maaltijd met tomatensla en een Turks brood

Voor 2 pers.

2 rode paprika`s

250 gr  rundergehakt

3 tenen knoflook

klein uitje

rood pepertje

paar champignons

peterselie 

Marokkaanse kruiden ,paprika poeder ,peper

stukje geitenkaas

wat geraspte Parmezaanse kaas 

Voor de saus

klein blikje tomatenpuree

glas rode wijn

wat knoflook en ui 

Oven voorverwarmen op 200 graden

Eerst maken we een tomatensaus een  hele eenvoudige,  ook maar een

beetje het is voor op de bodem van de ovenschotel

Even in de wok ui knoflook aanfruiten

flinke lepel tomatenpuree erbij

half glaasje water en de wijn erbij

peper en Italiaanse kruiden.

na 5 min pruttelen  in de ovenschaal doen.

Van de paprika`s snijden we de kapjes af en verwijderen de zaadjes

en zetten het in de tomatensaus.

In de wok olijfolie en fruiten er ui ,knoflook met  het Spaanse pepertje in

In de andere helft van de wok bakken we het rundergehakt met peper paprikapoeder en Marokkaanse kruiden.

Als het gehakt rul gebakken is, champignons in kleine stukjes gesneden erbij

en alles even laten bakken 1 lepel tomatenpuree erbij. Op het laatst verse peterselie

alles goed mengen en we gaan paprika`s vullen

er bovenop wat geraspte kaas en een stukje geitenkaas

Aluminiumfolie afdekken en de oven in (Anders word het te vlug zwart en droogt het uit)

na 20 min halen we de alu. folie weg en laten het nog 10min na bakken Dan leggen we ook de kapjes van de paprika`s in de oven 

30 min in de oven totaal

Lekker met salade en Turks brood   en de tomatensaus is lekker op het gehakt