Home; zoutarme recepten » Hoofdgerechten » pittabroodje met kip-shoarma

 

Een pittabroodje met shoarma en knoflooksaus  dat is zoutarm ook heel lekker ,je gebruikt zoveel kruiden het zout mis je niet...Zomaar een shoarmazaak binnen stappen en bestellen is er dan niet meer bij,maar als je het zelf maakt is het net zo lekker.

Voor 2 personen


Van alle kruiden die je hier ziet ,neem je overal een theelepel van en doe het in een kom bij elkaar.

gemberwortel

kardemom

gedroogde peterselie

kerriepoeder

kurkuma

uienpoeder 

knoflookpoeder

karwijzaad

korianderzaad

komijnzaad

foelie

zwarte peper uit de molen

2 ons kipfilet in smalle reepjes of blokjes snijden en het kruidenmengsel erover strooien ,en laat het een paar uur intrekken


20170626_18.jpg

saus van tevoren maken 

Pittige knoflooksaus uit het Midden Oosten...deze saus is echt heel lekker erbij


 

 

Gekruide kipfilet bakken in wat olijfolie  

ongeveer 15 minuten

 

 

20170626_26.jpg

Pittabroodjes in de oven of broodrooster even opwarmen 

en opensnijden

Wat groente wassen en snijden wat je zelf het lekkerste vind

uiteraard hoort er ijsbergsla bij

ik nam er nog puntpaprika 

komkommer en gesneden lenteuitjes bij

samen met de saus een heerlijke maaltijd

Eerst wat ijsbergsla op het broodje ,wat kipfilet en de rest van de groente ,knoflooksaus erop  en het bovenkantje van het broodje erop leggen

Smaakt prima op een warme zomerse dag  of het weekend ...smaakt eigenlijk altijd

20170626_22.jpg

Eet smakelijk...


20170626_30-2.jpg