Home; zoutarme recepten » aardappelgerechten » gepofte zoete aardappel

Ik keek het weekkrantje van de supermarkt na en er stond een zoete aardappels in de aanbieding...die heb ik nog nooit gegeten ,ik vond het er wel eens tijd voor worden ,dus voor vandaag 2 grote aardappels gekocht .

We gaan het eens uitproberen .Ik ga ze poffen in de oven ,ik deed dat vaker met gewone aardappels nu deze variant

 

 

 

 

 

Voor 2 pers.

Flinke zoete aardappel  p.p.

goed schoonwassen en boenen,daarna goed drogen

gaatjes prikken in de aardappels

helemaal omhullen met olijfolie,(met je handen)

De  zoete aardappels in de aluminium folie wikkelen en een klein randje openlaten

drie kwartier in een oven van 200 graden

even prikken erin of het wel echt gaar is

dan kunnen ze uit de oven en met een lekker sausje 

ik stond verbaasd over de heerlijke smaak ..weer iets 

wat vaker op het menu komt te staan.....Deze is zoutarm wel lekker

wat ik nog niet kan zeggen van een gewone aardappel

 

zure roomsaus voor erbij

klein potje zure room

2 knoflooktenen heel fijn snipperen

bieslook of lente uitjes klein snijden

peterselie vers en koriander

witte peper en een mespunt sambal

beetje olijfolie

dit mengen we allemaal door elkaar als de aardappels in de oven liggen 

even wegzetten in de ijskast.

De aardappel insnijden in het middel ,de schil laat vanzelf los als het gaar is en dan lekker met de zure roomsaus

smullen 

Omdat de oven toch aan stond heb ik kipkluifjes gemarineerd en 

kon ook even lang in de oven gelijk met de aardappels

Lekker een groene salade erbij...een volwaardige gezonde maaltijd