Home; zoutarme recepten » stoofpotjes » stufato di cacciatore

 

Stufato di cacciatore

Het betekent eigenlijk stoofschotel van de jager...eigenlijk hoort daar dan wel spekjes door ,maar dat is te zout ..dat laat ik achterwege

Ik heb de naam zelf verzonnen ..net zoals het hele recept..Als ik rundvlees heb wil ik het altijd weer net even anders.

Voor 2 personen  ( ik maak het voor 2 dagen)

6 ons rundvlees

1 grote ui

4 tenen knoflook

1 grote winterwortel

2 stengels sellerie

2ons champignons

1 potje vleesfond

1 klein blikje tomatenpuree

1blik tomaten

rode wijnazijn

100 ml kookroom

1 kleine lepel gerookte paprika poeder

1 eetlepel Jamaican Jerk (zoutarme kruidenmix van Verstegen) 

peper

gedroogde Italiaanse kruiden

Lavas (bladeren van de lavasplant ,maggiplant)

1 plak peperkoek

roomboter en olijfolie


Oven voorverwarmen 180graden 

Vlees in kleine brokken snijden en kruiden met peper en gerookte paprika

uien en knoflook klein snijden en aanfruiten in de olijfolie

Het gekruide vlees erbij en rondom bruin bakken

wortel en sellerie stengels in plakjes snijden en bij het vleesmengsel in de pan

achtereenvolgens ,tomatenpuree, blik tomaten en runderfond

en een flinke scheut rode wijnazijn in de pan en even goed laten doorkoken

lavas erbij en de Jamaican Jerk en Italiaanse gedroogde kruiden.

Als  alles goed pruttelt de plak peperkoek erboven verkruimelen

Dit bind de saus ik doe dit liever als met bloem en het heeft smaak ,

De pan  gaat nu in de oven met deksel erop  anderhalf uur (als vlees gaar is)

Heb je geen geschikte pan  het kan ook in de romertopf  

anders op het vuur laten pruttelen,kan ook heel goed.

Ik vind het prettiger in de oven alles trekt goed in het vlees en dikt ook in.

En  je hoeft niet de hele tijd op te letten en te roeren

 

Ondertussen  gaan we de champignons  in plakjes snijden

roomboter in de koekenpan  en champignons even gaar bakken en dan de kook room erbij

het beste kun je dit maken als het vlees bijna gaar is

Dit mengsel doen we bij het vlees ,nog wat peterselie erover en klaar is het

Lekker bij pasta ,gebakken aardappels of courgettini 

courgettini    zo maak je courgettini



P1020154.jpg