Home; zoutarme recepten » baksels » wolkenbroodjes
20170811_14b.jpg

Ik dacht aan deze gekkigheid ga ik niet beginnen ,ik noem het ook gewoon wolkenbroodjes ,

in America waar het vandaan komt heet het oopsies

Broodjes zijn het ook niet,het  lijkt er niet op ,maar het zijn luchtige wolkjes die je kunt beleggen 

met wat je maar lekker vind.

Opensnijden en er wat tussen doen gaat ook niet.

Waarom ik ze gemaakt heb ??? Ik heb verschillende roomkazen in de koeling 

en nu wilde ik wat anders als Pannenkoeken

Het is zo klaar en lekker met beleg


We hebben niet veel nodig

voor ongeveer 10 wolkjes

3 eieren

1/4 theelepel bakpoeder

3 lepels romige kaas ,ik heb ricotta ,maar kan met huttenkäse ,Philadelphia of wat je in huis heb 

ik gebruikte nog wat zoetstof

20170811_1.jpg

Oven voorverwarmen op 150 graden

op de bakplaat leggen we bakpapier

De eieren gaan we scheiden. Eiwit in een vetvrije schaal.

 


Klop de eiwitten stijf met het bakpoeder  ik doe het met de mixer gaat het snelste.

het eigeel kloppen we op met de 3 lepels ricotta

goed door elkaar met een garde

 

Daarna spatelen we het door het eiwit ,het moet luchtig blijven dus doe voorzichtig,ik doe er wat zoetstof bij

20170811_2.jpg

Met een lepel leggen we hoopjes van het mengsel op het bakpapier en dan gaat het de oven in 

na ongeveer 17 minuten a 20 minuten is het gerecht klaar..We kunnen de wolkjes uit de oven halen ,het ruikt heerlijk,Ik kan niet wachten tot het wat is afgekoeld



het is nog geen etenstijd ,maar ik ga toch wat eten ,het is dan wel KHA,

maar ik heb zelfgemaakte jam die wil ik wel eens uitproberen hierbij.

Lekker is het  mjammie ,nog eentje met kaas en met etenstijd met een eitje

Ik loop op wolken 

Ik heb er een paar bewaard in een plastic zak in de ijskast voor morgen ,niet te lang bewaren natuurlijk 

Het zijn allemaal verse producten zonder toevoegingen ...




20170811_17-1.jpg