20170817_13.jpg

Het is niet zo moeilijk  om kipkebab te maken, het gaat vnl om het kruidenmengsel

De kruidenmengsels in de winkels zijn te zout ,we gaan het zelf maken.


             Kebab-kruidenmix 

1 theelepel komijn

halve theelepel zwarte peper

anderhalve theelepel paprikapoeder

1 theelepel uienpoeder

1 theelepel knoflookpoeder

halve theelepel korianderzaad

halve theelepel oregano

halve theelepel cayennepeper

verse thym verkruimelen of gedroogde thym

blaadjes lavas fijn snijden (maggiplant )

beetje kaneel

evt .herbes de provance

Alles door elkaar mengen


Kipfilet in kleine stukjes snijden en door het kruidenmengsel schudden

laat het een halve dag in de ijskast staan intrekken

En daarna bakken in de olijfolie ,middel hoog vuur.

lekker met tzatziki  

Je kunt het zo eten met groente dan is het koolhydraatarm 

of met Turks brood ,een pittabroodje  ,smaakt overal bij.



20170817_31-1.jpg