Varkensfilet aan een stuk word niet zo vlug droog als dat je lapjes koopt en bakt..Ik vind ze te droog...we gaan ze ook garen in de oven ...gemarineerd

wat zitten googlen voor een recept en van een paar recepten ..mijn eigen ding ervan gemaakt.

 

 

 

S

 

stuk varkensfilet voor 2 pers ongeveer 3 ons

4 tenen knoflook

rozemarijn

sjalot

1 puntpaprika

1 stengel bleekselderij


Voor de marinade 

knoflook uitgeperst

olijfolie

2 eetlepls balsamicoazijn 

paprikapoeder zeker een eetlepel

Italiaanse mix kruiden

peper uit de molen

we mixen dit goed door elkaar.

We snijden het vlees om de 1 cm en een 1 cm naar binnen in..daar steken we een een stuk knoflook in en een stuk rozemarijn en iets van de marinade

We marineren daarna het hele stuk vlees en laten het een half uur intrekken

Oven voorverwarmen op 180 graden

het gemarineerde vlees smeren we nu nog een keer in met appelstroop

 

In de ovenschaal doen we een bodempje  bouillon

daar leggen we het vlees in en er om heen de groente

die bestrooien we ook met peper uit de molen en nog wat

balsamico azijn er over heen

Het vlees gaat nu voor ongeveer 50 min de oven in op 180 graden

Als het klaar is het vlees nog even laten rusten 

je kunt de saus in de pan doen en even inkoken 

Vlees in mooie plakken snijden , de groenten erbij

lekker met aardappels gebakken of patat friet

Of met lekker spercieboontjes uit de wok


roerbakboontjes   lekker ook met sperciebonen uit de wok