Home; zoutarme recepten » aardappelgerechten » zoete aardappel gepoft met brie

   mmm lekker met een beenhammetje en een groene salade


1 zoete aardappel p.p. reken ik op voor een volwassene meer als genoeg

Het is een makkelijk gerecht ik ga het gelijk opschrijven

aardappels goed afwassen ,gaatjes met de vork in prikken

doe een beetje olijfolie in je handen en de hele aardappel ermee omhullen

doe hem in alu.folie maar laat de bovenkant open

de oven op 180 gr. en een uur tellen dan zijn ze gaar

aardappel insnijden en het binnenste wat prakken met roomboter en peper

daar bovenop leggen we een flinke plak brie

Nog even terug de oven in voor ongeveer 5 min

ondertussen lenteuitjes snijden en peterselie

Aardappels uit de oven en eroverheen strooien we de kruiden

 

 

Eet smakelijk het is ook erg lekker

en ja in Brie zit wat zout ,maar we hebben de hele dag opgepast en bijna

niks nog aan zout binnengekregen.