Home; zoutarme recepten » Hoofdgerechten » Hollandse maaltijd

Het is een regenachtige dag in december  en echt weer voor kapucijners ,met speklapjes en gebakken uien

eenvoudig gemakkelijk en lekker en met peper en kerriepoeder lekker gekruid

 

 

 

 

Wat hebben we nodig voor 2 personen

Ik had 1 pot capucijners 

4 speklappen zonder zwoerd 

4 uien  

en wat zoetzuur in de vorm van een paar zilveruitjes piccalilly ,komkommersticks en kleine tomaatjes.Als je goed op de etiketten let zie je grote verschillen in de hoeveelheid zout per product .

Speklappen kruiden met peper kerrie en persillade (peterselie vermengd met knoflook)

Bakken gemengd in olijfolie met een vloeibaar bakproduct

ook de uien in stukken snijden,bakken in aparte pan  in olijfolie ,ook de uien kruiden met peper en kerriepoeder

Ondertussen ook de kapucijners opwarmen ,schaaltje met zoetzuur klaarmaken en eigenlijk binnen 20min is alles klaar ...aan tafel en smullen maar