Home; zoutarme recepten » Italiaans » Aubergine Parmigiana

Lekkere groente met veel kaas 

En zo moeilijk is het niet om dit te maken

Oven doet weer veel werk

Vegetarisch gerecht  en daar is niks mis mee

Genoeg kaas voor de nodige eiwitten

Voor 2 personen;

1 grote aubergine

Voor de tomatensaus

2 tenen knoflook 

1 ui

1 blik tomaten

1 klein blikje tomatenpuree (Delmonte)

verse kruiden staan nog in de tuin ook al is het winter

thym en rozemarijn

basilicum

1 rood pepertje

Kaneel

peper

paprikapoeder

Paneren van de Aubergine

2 beschuiten (paneermeel of panka)

2 eieren

2 eetlepels Parmezaanse kaas

Verder Mozzarella 

Olijfolie om te bakken en voor de ovenschaal in te vetten

We beginnen met de saus

Ui en knoflook fijn snipperen en de steeltjes van de basilicum klein knippen gaan we een minuut of 5 langzaam aanfruiten

Tomatenpuree en het blik tomaten erbij en aan de kook laten komen.

Alle kruiden er bij 

optioneel 1 glas wijn bij de saus 

Laat het een half uurtje pruttelen en wel regelmatig roeren



De oven voorverwarmen op 200 graden

2 eieren in een platte schaal los kloppen ,beetje water erbij

beschuiten fijn maken door over elkaar te schuren

Parmezaanse kaas raspen gaat bij de paneermeel

Aubergine in plakken snijden

Ovenschaal invetten of de ovenplaat

Aubergine door ei halen en door het paneermeel met Parmezaanse kaas

Deze plakken in de schaal leggen en de oven in voor een half uur... 1 keer omdraaien

Aubergine uit de oven halen

Ovenschaal invetten

Op de bodem wat tomatensaus

de plakken aubergine erop

weer een laagje tomatensaus

Plakken aubergine en als laatste laag tomatensaus en daar bovenop rijkelijk strooien met blaadjes  basilicum

Mozzarella in stukjes scheuren nog wat Parmezaanse kaas erover  verdelen en de heette oven in van 200 graden 20 minuten tot een half uur .

Laatste Minuten deed ik er het naanbrood bij die ik even vochtig maakte

Dan is hij gaar en klaar

laat hem even afkoelen

 eet smakelijk...hoort een lekker glas rode wijn bij

Zoutarm eten kan ook heel lekker zijn, Parmezaanse kaas daar zit zout ,ik laat aan iedereen over hoeveel hij daarvan gebruikt ..als je de dag amper iets binnen heb gekregen van zout ...mag je dit hebben een beetje zout mag 



Je kunt dit gerecht ook maken met een bolognese saus ,

Lekker gehakt met tomatensaus ,gehakt had ik nu in kleine plakken gesneden ,kon er zo een mooi torentje van maken

Aubergine met Bolognese saus ,verder word het hetzelfde klaar gemaakt,zoals boven beschreven

Spaghettie Bolognese                       alleen de saus