Home; zoutarme recepten » Asperge recepten » asperges op Limburgse wijze

Het is april en ze zijn er weer het witte goud van Limburgse bodem

Nu woon ik in Limburg en eet met veel plezier asperges, of het nu aspergesoep is of gekookte asperges ,het is gewoon een lekkere groente.

En op zijn Limburgs is het met gekookt ei ,ham en gesmolten roomboter....met gekookte krieltjes

Voor 2 pers. neem ik 750 gram tot 1 kilo asperges...lekker veel  want we zijn er gek op

2  gekookte eieren

1 plak gekookte ham (voor mij )en de rest kan er wat meer van eten i.v.m het zout wat in ham zit.

50 gram roomboter

peterselie

4 kleuren peper uit de molen

aromat zoutarm

1 zoutarme kippenbouillontablet

Van de asperges de harde onderkant afsnijden en goed schillen ,al het harde moet er af zijn.

Het beste is als de  asperges een paar uur in het water staan.

2 eieren hard koken  en af laten koelen ,pellen en prakken met 4 kleuren peper uit de molen  en aromat

Asperges opzetten met een z/a kippenbouillontablet, en ongeveer een minuut of 10 laten koken ,het beste is even met de vork prikken in het dikste gedeelte om te kijken of het gaar is.

ondertussen de roomboter laten smelten

Ik leg een plak ham op mijn bord   de  gare asperges leg ik erop

geprakte ei strooi je erover heen peterselie en de gesmolten roomboter

Lekker met gekookte krieltjes