Home; zoutarme recepten » groente » Spruitjestaart

Spruitjestaart



Je gaat bijna denken ....spruitjestaart??wat is dat????   .....maar zo lekker ,ook al lust je geen spruitjes ,zo eet iedereen toch spruitjes

 

We gaan beginnen;

half pond Spruiten

Half bakje champignons

1 kleine ui en 1 teen knoflook

1 flinke lepel kruidenkaas...je kan ook zuivelspread nemen  er zit iets zout in de kaas

 2 eieren

kruiden..peper paprikapoeder kerriepoeder,peterselie

boter en olijfolie

kleine schaal 4 plakjes bladerdeeg...anders 6 plakjes

Spruitjes  schoonmaken ,halveren en even koken minuut of 10

ondertussen uitje en knoflook fijn snijden en champignons in plakjes die bakken we allemaal  in de boter...kruiden erbij

Oven voorverwarmen 200 graden

bladerdeeg ontdooien en ovenschaal invetten

Spruitjes zijn bijna gaar ,afgieten en bij champignons mengen

lepel kruidenkaas of zuivelspread met de 2 eieren door elkaar mengen

De plakjes bladerdeeg in de ingevette schaal leggen,prik er wat gaatjes in

Spruitjes mengsel in de schaal doen en dan het eimengsel over de groenten

In de oven op 200 graden en na een half uur nog een kwartier op  160 graden.

Als het klaar is smullen maar ...ook voor de niet spruitjesliefhebbers ...je kan toch niet ontkennen dat dit best heel lekker is .