Home; zoutarme recepten » Bijgerechten » Bananenbrood met blauwe bessen
20170719_15.jpg

 

Bananenbrood ,dit keer anders gemaakt ,2 keer hetzelfde recept neerzetten is niet zo leuk

nu half amandelmeel en bloem

en bosbessen erin ,ze zijn in de zomer volop te krijgen.

Ik had nog 100gr amandelmeel...dus er moest wel bloem bij


3 bananen ,liefst overrijp

4 eieren

100 gram amandelmeel

150 gram bloem

1 theelepel bakpoeder

1 zakje bak soda

2 lepels zoetstof

150 gram blauwe bessen 

handje amandel schaafsel


Oven voorverwarmen op 175 graden

bakblik invetten of bakpapier erin

Droge stoffen afwegen en bij elkaar doen

eieren even alle 4 kloppen

bananen prakken 

Langzaam eieren erbij doen en mixen met de staafmixer tot alles goed gemengd is 

De droge stoffen erbij en met de staafmixer een mooie gladde massa van mixen

Bosbessen en door heen lepelen en het mengsel kan het bakblik in .

het amandelschaafsel er bovenop

En dan de oven in

 

20170719_3.jpg

45 minuten op 175 graden 

Word het te bruin alufolie over het bakblik leggen

Na ongeveer 45 min. even met een sate prikker kijken of de koek gaar is

zit er vochtig beslag op is het nog niet gaar even terug de oven in 

je kunt dit bananenbrood in plakjes invriezen