Home; zoutarme recepten » Italiaans » pasta met salmone e frutti di mare
20161130_26.jpg

Lekker en gezond gerecht

vlug klaar, en de naam zegt genoeg.

Linguini e Salmone e frutti di mare

hoe klinkt dat??

Allemaal lekkere ingrediënten bij elkaar

 

 

 

 

We gaan beginnen;

voor 2 pers;

half pak Linguini (platte spaghettie)

2 stukjes zalmfilet

250 gram zeebanket 

2 sjalotjes

5 tenen knoflook

5 trostomaten

1 klein blikje tomatenpuree

half kopje witte wijn

1 zoutarme bouillontablet 

tak lavas (maggiplant)

lenteuitjes

Peper uit de molen

chilivlokken uit de molen

klein scheutje kook room

olijfolie om te bakken

Als eerste gaan we alles snijden wat er te snijden valt ,want het gaat allemaal heel vlug

uien, knoflook, en tomaten en als laatste de lente uitjes.

Flinke pan water opzetten voor de linguini

Olijfolie in de pan waar we het grootste gedeelte  van de knoflook in aan fruiten,

Uien erin mee laten bakken en de blokjes tomaat erbij doen en mee laten bakken 

tomatenpuree erbij peper erover strooien en halve bouillontablet erbij

lavas erbij laat maar pruttelen.

Als water kookt de andere halve bouillontablet in het water doen en de linguini er in tot het gaar is. meestal rond 6 minuten

koekenpan opzetten olijfolie erin en de laatste stukjes knoflook

Zalm in de pan en even meebakken die hebben we al gekruid met peper en aromat

we gaan de zeevruchten ook in de pan bij de zalm meebakken en doen er de witte wijn en peper bij.

Als de linguini klaar is  afgieten 

wat room bij de tomatensaus doen ..misschien nog wat wijn als het te droog is geworden, even doorroeren de linguini erbij en daarna de zeevruchten er doorheen roeren ,als de garnalen roze zijn geworden zijn de zeevruchten klaar..

We gaan lekker eten het is klaar zalm erbij mmmmmm



20161130_13.jpg
20161130_15.jpg
20161130_18.jpg