Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/

 

 

Ik ben gek op gamba`s eet het wel bijna 1 keer per week ,elke keer weer wat anders maak ik er wat anders van.

Lekker gemarineerd en dan bakken nu met pasta


Ik heb 1  zak Gamba`s van 400 gram..In Nederland koop ik zo altijd mijn gamba`s in het zuiden van Europa verse

1 sjalot

4 tenen knoflook

1 Spaanse peper

theelepel gerookte paprikapoeder

peper uit de molen

1 eetlepel Italiaanse kruidenmix van Verstegen

flinke scheut olijfolie


Maak van alle ingrediénten een marinade

wel alles klein snijden .

Gamba`s  laten ontdooien en afspoelen onder de koude kraan

En in de marinade ,goed omscheppen en zet het dan een paar uur in de koeling kan alles goed intrekken

 



Maak je het met pasta ,zet je water op voor de pasta en kook de pasta zolang als op de verpakking staat

DE gamba`s zijn vlug klaar ,er zit olijfolie in de marinade die hoeft niet in de pan.

Pan goed heet laten worden en de gamba`s in korte tijd goed bakken  tot het een roze kleur krijgt .

Ik had oesterzwammen die ik nog even kort liet meebakken

De afgegoten pasta gaat ook in de pan met garnalen en oesterzwammen en lepelen we langzaam en goed door elkaar alles op hoog vuur 

Eet smakelijk een vliegens vlugge maaltijd die o zo lekker is