Home; zoutarme recepten » Hoofdgerechten » bloemkoolschotel uit de oven
a20160307_10.jpg

Vandaag een lekkere bloemkool schotel gemaakt ,toch weer anders als de andere keren.

Bloemkool met gehakt en aardappel allemaal in èèn schaal en de oven in.

 

 

 

 

 

1bloemkool 

1 grote aardappel

250 gram gehakt

1 ui 

klein pakje room en 100gram geraspte kaas

peper paprikapoeder aromat knoflookpoeder

Bloemkool schoonmaken roosjes snijden en koken ik doe er ook een grote aardappel bij die ik in plakken heb gesneden.laten meekoken tot alles bijna gaar is

ondertussen gehakt rul bakken en een gesnipperd uitje mee laten bakken peper en paprikapoeder  en knoflookpoeder er over heen strooien

Oven voorverwarmen op 200graden 

Ovenschaal invetten gehakt met ui onderop

daarboven de aardappelplakken en de bloemkool daar weer bovenop

Room met kaas en peper  en aromat door elkaar roeren en over het mengsel schenken

nog wat geraspte kaas eroverheen en een half uur in de oven op 180graden.

Weer heerlijk bloemkool gegeten beetje anders en erg lekker en vlug klaar

Voor een door de weekse dag  ik maakte hem op maandag .