Eendenborstfilet ...je moet het een keer gegeten hebben om te weten hoe bijzonder de smaak is

Je eet het net als biefstuk roze van binnen ,kan met saus wij hadden dit keer met pruimensaus 

Maar zonder is ook lekker

 

 

De eendenborstfilets ;in het vet met een scherp mes kruislings insnijden ..dat vet bak je helemaal uit...niet schrikken ervan

met peper bestrooien uit de molen  en wat chilivlokken uit de molen erop

Het vlees heeft zoveel smaak daar hoeft niet veel op.

oven voorverwarmen op 100 graden

De eendenborstfilets  in een droge koekenpan leggen met de vette kant naar beneden 

Het vuur zetten we hoog en je ziet het vet smelten...kijk uit voor spatten

Laat het lekker knapperig bruin worden en dan even omdraaien

en dan bakken we even de  rode kant. 

Nog een keer omdraaien ,als je denkt dat het ver genoeg is door bakken uit de pan halen 

We leggen een groot stuk Aluminiumfolie in een ovenschaal en daar leggen we de filets op.. (de vette kant onder)en goed inpakken.

En de schaal gaat in de voorverwarmde oven ...dan kan de binnenkant warm worden....Een minuut of 5

Uit de oven halen nog even laten rusten ,is net als met biefstuk anders lopen de heerlijke vleessappen er allemaal uit

Vlees is dan klaar om gesneden te worden in mooie  smalle reepjes

Pruimensaus lekker met pruimensaus.

 salade (omdat het kerst is gerookte eendeborst op de  salade) vooraf. Peertjes in de port gekookt zelfgemaakte appelmoes en rode aardappeltjes in de schil geroosterd uit de oven erbij

20161224_1.jpg