20170412_15.jpg

Turki is Indonesich voor kalkoen,

Ketjap omdat ze gemarineerd zijn in een ketjapsaus

Je kunt hetzelfde gerecht ook maken van varkensvlees..Babi ketjap

van kip ;           Ajam ketjap

lekker met mie mihoen of nassi 

Pindasaus en pittige komkommersalde 

Voor 2 pers. 

250 gr kalkoenfilet

2 uien

2 grote tenen knoflook

mespunt sambal

chilipoeder èèn keer schudden

Ketamboer

Laos

5 spices van Verstegen

sap van halve citroen

scheutje sesamolie

ketjap zoutarm ,flinke scheut

koriander

sesamzaadjes om erover te schudden voor het opdienen

Kalkoenfilet in blokjes snijden,ui grof snijden 

en knoflook fijn snipperen

Marinade van alle ingredienten maken op de sesamzaadjes na

Zet het een uur of 6 in de ijskast

 

Als we de Turki Ketjap gaan bakken hoeft er geen olie in de pan die zit al bij de marinade,op half hoog vuur goed door laten bakken

20170412_4.jpg

en alles staat dan gelijk op,de pindasaus ,mihoen en in de wok ui , prei en knoflook, gember daar gaat de mihoen bij op de voorgrond de Turki Ketjap


Als het klaar is bestrooien met sesamzaadjes en koriander...beetje pindasaus erover ...maar het hoeft niet het is zo ook erg lekker