Home; zoutarme recepten » wereldgerechten » romige paprikasaus met kalkoenfilet

Het sausje is zo klaar ,maar we nemen verse rode paprika `s om te roosteren  in de oven wat wel even tijd vergt

Je kunt ze kopen in potten ,maar er zit behoorlijk veel zout in,

In Frankrijk ook te koop op markten meestal waar ze olijven verkopen ,ook olijvenverkopers op Ned. markten verkopen ze wel..Goed neuzenen anders zelf gaan roosteren

Je kunt ze ook boven een gaspit houden op een  hoog vuur , ik kook keramisch dat is geen optie voor mij,in de zomer kunnen ze op de BBQ


Verwarm de oven voor op 200 graden of hoger of zet de grill aan. Rooster de paprika’s totdat ze zwart geblakerd zijn  ,de schillen halen we eraf als ze afgekoeld zijn.

Ik neem 2 paprika`s voor dit gerecht...ze hoeven niet mooi te blijven ze gaan ook nog eens onder de staafmixer of blender

Voor de saus;

2 geroosterde paprika`s

 3 tenen knoflook

chilipoeder naar smaak 

 peper uit de molen 

klein scheutje olijfolie

2 theelepels Italiaanse kruiden

Tot hier doen we alles in de blender of staafmixer ,en helemaal tot een saus mixen

basilicum

 

150 ml slagroom

250 gram kalkoenfilet of kipfilet

 

 

 

Kalkoen of kipfilet kruiden met peper en de Italiaanse kruiden

 


Kip of kalkoenfilet bruin bakken ,ondertussen de saus opzetten even door laten koken en de room erbij doen

is het vlees klaar doen we het  in de pan saus

Laat maar even mee pruttelen en op het laatst wat basilicum erbij

Lekker bij gegrilde courgettes en bij pasta of rijst

Het is echt een lekkere saus ,je likt je vingers erbij af