Home; zoutarme recepten » Oosterse gerechten » sajoer spercieboontjes
20151230_51.jpg

 

Boontjes een lekkere Hollandse groente ,maar je kunt het ook Oosters maken.

 

De originele  Indonesche Sajoer boontjes  gaat het niet helemaal worden....Maar hij is toch erg lekker.met gele rijst vandaag en mijn kippedrumsticks een heerlijke maaltijd

 

 

Wat we nodig hebben 

voor 2 personen 

4 ons sperciebonen

1 ui  en 2 tenen knoflook

sambal

Ketjap

citroensap

half pakje kokosmelk 

flinke scheut tomaten saus  

een lepel of 2 a 3 zoutarme pindakaas

kruiden peper uit de molen ,

djinten

ketoembar en sereh

Boontjes schoonmaken en een min . of 10 a 15 min koken en afgieten

ondertussen kun je de saus maken

uien en knoflook in de arachideolie bakken

en langzaam ga je alle ingredienten er bij doen

Bgin bij de sambal  dan kokosmelk

Als alles bij elkaar is  goed roeren en 10 min. langzaam laten pruttelen ,word het te dun wat HEET WATER erbij schudden...Het mag niet te dun worden

Als de saus klaar is  de boontjes erbij

Je kunt het rustig een dag laten staan trekken de smaken er goed in

Serveren met gebakken uitjes erover ...pas daar mee op daar zit weer zout in dus een klein beetje  voor de smaak




20151230_64.jpg