Home; zoutarme recepten » Oosterse gerechten » sajoer spercieboontjes

 

Boontjes een lekkere Hollandse groente ,maar je kunt het ook Oosters maken.

 

De originele  Indonesche Sajoer boontjes  gaat het niet helemaal worden....Maar hij is toch erg lekker.met gele rijst vandaag en mijn kippedrumsticks een heerlijke maaltijd

 

 

Wat we nodig hebben 

voor 2 personen 

4 ons sperciebonen

1 ui  en

2 tenen knoflook

Spaanse peper of sambal

Ketjap

citroensap

half pakje kokosmelk 

klein blikje tomatenketchup flinke s

een lepel of 2 a 3 zoutarme pindakaas

kruiden peper uit de molen ,

djinten

ketoembar en sereh

Boontjes schoonmaken en een min . of 10 a 15 min koken en afgieten

ondertussen kun je de saus maken

uien en knoflook en Spaanse peper in de arachideolie bakken

en langzaam gaan  je alle ingrediënten er bij doen

Begin bij de sambal  dan kokosmelk

Als alles bij elkaar is  goed roeren en 10 min. langzaam laten pruttelen ,word het te dun  HEET WATER erbij schudden...Het mag niet te dun worden

Als de saus klaar is  de boontjes erbij

Je kunt het rustig een dag laten staan trekken de smaken er goed i