Een lekker mals stuk vlees die we garen in de oven

Ik heb een niet te groot stuk rosbief weten te bemachtigen van 3 ons

 de rosbief willen we graag rosè van kleur hebben maar niet ijskoud

De rosbief een uur van tevoren uit de ijskast  halen en kruiden

Ik gebruikte veel peper uit de molen 

gerookte paprika

knoflookpoeder

stukjes knoflook stak ik erin

en rozemarijn

Oven voorverwarmen op 160 graden 

roomboter in de pan en het stuk vlees op hoog vuur om en om bakken tot het een mooi korstje rondom heeft

Daarna in de ovenschaal met het braadvocht

Ik tel altijd 5 min voor 100 gram vlees

na 15 min was mijn vlees al klaar 

Uit de oven halen en zilverfolie erover een minuut of 10,kan het even tot rust komen

Daarna in plakken snijden en een sausje erbij maakt het af een rode wijnsaus of

 zoals ik een romige mierikswortelsaus er bij nam

Lekker met groente en gebakken aarsappeltjes

20170425_32.jpg