Kipragout lekker .ik wil hem vandaag maken voor oudjaarsavond 

Een heerlijk pasteitje dus...de eerste keer ook dat ik hem zoutarm maak

de pasteibakjes komen uit de winkel,daar waag ik me niet aan.

 

 

 

 

 

Wat hebben we nodig ;de kipragout voor 2 pers.

2 ons kipfilet

2 ons champignons 

knoflook ,peterselie en voorjaarsuitjes

roomboter

bloem 

room

citroensap

Kipfilet in water koken met een wortel zoutarme bouilontablet en een laurierblaadje

peper erbij,

Na ± 10 min  de schoongemaakte en in plakjes gesneden champignons erbij ook dit mag 20 min meekoken.

Als alles een half uurtje zachtjes gekookt heeft halen we de filet eruit en schudden de bouillon door het vergiet en vangen wel de bouillon op,de champignons leggen we op een bord

Van de boter en bloem ± 2 afgestreken lepels maken we een roux

en langzaam doen we er de afgekoelde bouillon erbij ± 200ml

langzaam laten pruttelen ,vind je het te dik doe er nog wat bouillon bij

ondertussen plukken we de kipfilet in kleine stukjes

De kipfilet en de champignons gaan nu bij de saus ,ook de lenteuitjes

nog een flinke scheut room (naar smaak) erbij

peper en wat kruiden zoutarm  en wat citroensap naar smaak erbij ,

Ik deed er zoutarme kipkruiden bij  en ik heb  nog persillade uit Frankrijk (peterselie heel fijn met knoflook)

De verse peterselie doen we er als laatste bij vlak voor het opdienen

...mmmmm , lekker  met salade

 

20151230_30.jpg
20151231_23-1.jpg