Home; zoutarme recepten » feestelijk eten » konijnenragout met pasta

Als het eenmaal kerstmis is konijn  volop te krijgen ,het is heel mager vlees en cholesterolarm...en ook nog erg lekker ook

Ik maak het nu voor tweede kerstdag,je kunt het ook van te voren maken

wel zo makkelijk


Niet alles staat op de foto komt altijd weer wat extra`s bij

voor 2 personen;

2 konijnenbouten

2 stengels bleekselderij

 1 winterwortel

1 grote ui

2 tenen knoflook

half blikje tomaten puree

1 blikje bier

1 lepel honing

2 lepels mascarpone

paar takjes rozemarijn

 5 zwarte peperbolletjes

5 jeneverbessen allemaal even fijn pletten (achterkant van een lepel)

peper uit de molen ,paprikapoeder

olijfolie om te  bakken


Konijnenbouten inwrijven met peper en paprikapoeder

Olijfolie opzetten en de konijnenbouten rondom bruinbakken

haal de konijnenbouten eruit

Ui en knoflook glazig bakken in het overgebleven vet

groenten erbij en laat maar even goed bakken

 Honing erbij en even laten karamelliseren

Tomatenpuree erbij even mee laten bakken

Konijnenbouten weer erbij ,even weer goed mee laten bakken met alle groenten goed rond roeren

Afblussen met bier

Alle kruiden erbij en laat het garen in een uurtje,botjes moet je los kunnen trekken zonder moeite

dan is het vlees gaar.

Konijnenbouten eruit halen en even af laten koelen.

Ik ga even met de staafmixer door de saus tot deze mooi glad is

Als het vlees is afgekoeld ;vlees van de bouten plukken en daarna weer bij de saus doen



Mascarpone erbij en goed doorroeren ,

ondertussen de pasta koken 

Ik doe oesterzwammen heel even bakken met peper uit de molen in roomboter.