Home; zoutarme recepten » Italiaans » kipfilet in champignonroomsaus

 

Ik heb verse Fettucini in huis en die moet op zijn over een paar dagen ,zonde om weg te gooien ,het word kipfilet met champignon roomsaus (filet van de kippendijen)

En er staan verschillende roomsauzen op deze site ,maar het is elke keer anders.

De saus met kipfilet gaat de oven in


P1200633.jpg

Ik maak het voor 2 per.

250 gr.kipfilet

300 gram champignons

1 eetlepel verse kaas naturel

pakje room

1 ui

2 tenen  knoflook

1 z/a  kippenbouillontablet

peper

gedroogde .Italiaanse kruiden

peterselie

chili schilvers voor de pit

Roomboter voor te bakken

fettuccine,of een andere pasta


knoflook en ui fijn snijden 

champignons in plakjes

kip kruiden met peper en Italiaanse gedroogde kruiden ,alles gaan we bakken in roomboter ,wel aparte pannen

Oven voorverwarmen ondertussen op 180 graden

Kip even aanbakken en de  ingevette ovenschaal in



Als de champignons beginnen te kleuren wat bouillon er bij of water met een z/a  kippenbouilonblokje

Zijn de champignons gaar 1 lepel  roomkaas erdoorheen roeren

is dit opgenomen de room erbij naar eigen smaak hoeveel je erbij doet half pakje doe ik

peper erbij wat gedroogde kruiden en verse peterselie

Als de saus  klaar is  bij de kip schudden en de oven in

Doe er een velletje alu-folie over ,droogt de saus niet uit.

half uur in de oven  op 180 graden ,kip gaart vanzelf.

Ondertussen kun je de pasta koken ,daar doe ik een lepel lavaspoeder in het water.

En maak er wat wat salade erbij.

 



P1200653.jpg