Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/


Forel roken kan dit zonder zout??? ... TUURLIJK!!!!!

Ik heb al zalm gerookt ,makreel en eendenborstfilet allemaal succesvol 

En nu had ik diepvries forellen..laat ze in de koelkast ontdooien  en ze zien er goed uit hoor aan de ogen zie je dat ze heel vers na de vangst zijn ingevroren

Men zegt dat je moet pekelen om de  bacteriën  te doden en het slijm te verwijderen..nu zat er  weinig slijm op deze vissen dat er af was na het spoelen ...

daarom heb ik diepvries forellen  het idee van mij is dat het beter is ,wel in de koelkast ontdooien ze moeten goed gekoeld blijven 

Ze worden warm gerookt dan zijn ze ook gegaard

 



Ontdooide vissen goed en lang spoelen met koud water ,en goed drogen met keukenpapier

Belangrijk voor het roken is dat de vis goed droog is

In de buikholte wat keukenpapier doen en en terug de koelkast in ,

geen folie erover laat maar zo verder drogen in de koelkast.

 




een uurtje voor ik ga roken doe ik de vis goed kruiden 

Ik maak een mengsel van;

halve theelepel gedroogde dille 

witte peper

uienpoeder 

korianderzaad

mosterdzaad 

1 theelepel viskruiden van Verstegen zoutarm

Sinaasappel

kruidnagel

Alles mengen en de vis vanbinnen goed er mee bestrooien

de buitenkant leg je de sinaasappelschijven met kruidnagel

Ik vind citroensap best lekker ,maar schijven citroen hap je niet in  en dat kan wel met deze sinaasappelschijven



En dan gaan we hem roken ..mooi weer dus we kunnen  buiten roken.

Dit keer gebruikten we appelmot met jeneverbessen

daarboven zilverfolie en dan de vissen op het rek

Deksel er op

spiritusbranders aan

25 a 30 minuten dan is het gaar en klaar

Ondertussen kun je de rest van het eten klaar maken 

Ik  had Broccolicrème en een salade er bij ...en het was meer als genoeg 

 

De forellen ruiken heerlijk en zien er goed uit ...ze zijn klaar





Vel laat makkelijk los en ook komt hij makkelijk van de graat los

Ik heb wat kruiden bewaard die ik nu ook aan de buitenkant strooi

meer heeft het visje niet nodig

de sinaasappel die meegerookt is is ook erg lekker