Home; zoutarme recepten » Oosterse gerechten » hamlappen in kruidige kokosmelk
a20160226_18.jpg

Weer eens zin in een kruidig gerecht met groente..Indonesisch...Ik roep het wel ,maar verzin het soms ter plekke en kijk wat er in de ijskast ligt

Het was in ieder geval erg lekker

We eten het met witte rijst en komkommer

2 hamlappen

knoflook

en ui

paprika

1 stengel prei,

kastanje champignons

bakje tauge,

kleine tomaatjes

1 pepertje

zoutarme ketjap,

citroensap,

lepel tomatenpuree

2 bolletjes gember

1pakje kokosmelk,

lemongras 

peper ,kerrie,en laos.

Vleeskruiden zoutarm van Verstegen

Vlees  grof snijden en kruiden 

ui en knoflook fijn snipperen en bakken in de olie met een mespunt sambal

vlees erbij en goed doorbakken op hoog vuur

op de taugè na doen we alle groenten fijn gesneden in de pan bij het vlees

gember, lemongras ,z/a ketjap een scheutje tomatenpuree omscheppen door de massa 

Is alles goed door elkaar geroerd dan  de kokosmelk er over en een half uur laten pruttelen

Prei er doorheen even mee laten bakken en door midden gesneden tomaatjesook nog even mee laten pruttelen, en vlak voor het opdienen de taugè er overheen

Lekker met witte rijst erbij waar ik in het kookwater Persillade bij doe (knoflook heel fijn met peterselie)