Home; zoutarme recepten » visgerechten » slibtongetje met zeevruchten

Visdag op woensdag niet alleen op vrijdag elke dag kun je vis eten ,en vandaag Tong met zeevruchten.

Lekker gebakken in de roomboter

en het is even doorwerken want het is zo vlug klaar

Je bent altijd wel een beetje afhankelijk wat ze aanbieden ,maar ik vond 2 tongen in de diepvries bij de supermarkt.

 voor 2 pers ;

2 tongetjes van vel ontdaan

bakje zeevruchten van 150 gram

roomboter

peterselie

lente uitjes

bloem

viskruiden zoutarm

knoflook


Vis even spoelen en droogdeppen met keukenpapier

Vis kruiden met viskruiden zoutarm en even door de bloem halen 

Roomboter in de koekenpan en de vis aan beide kanten bruin bakken in een paar minuten. Tong heeft zo`n verfijnde smaak daar hoeft niet veel bij peterselie erover en klaar.

Als de tong gebakken word in een andere pan olijfolie warm maken 

knoflook erbij en dan gelijk de zeevruchten even bakken op hoog vuur 

citroensap erover ,peterselie  en voorjaarsuitjes erover

En dit is gelijktijdig klaar lekker op het bord 

Gemengde sla erbij een zoete aardappel  en een gegrilde paprika uit de oven.