Home; zoutarme recepten » stoofpotjes » Marokkaanse rundvlees stoof

Ik heb nog van alles aan gedroogd fruit liggen,abrikozen en pruimen dat kan wel in een Marokaans gerecht,lekker met rundvleess

laat maar sudderen.

veel kruiden mjammie

 

1 pond rundvlees (liefst sucadelappen)

2 uien

3 tenen knoflook

1 winterwortel

2 stengels bleekselderij

klein blikje tomatenpuree (Delmonte)

runderbouillon of anders 2 kopjes water met een halve z/a runderbouillontablet

halve theelepel komijnpoeder

1 kaneelstokje

wat draadjes saffraan

1 theelepel kurkuma

halve theelepel gemberpoeder

gerookte paprikapoeder

peper

Spaans pepertje

koriander

geschaafde amandelen 

olijfolie om te bakken

 

15 pruimen 

15 abrikozen 

1 lepel honing



Olijfolie  in de pan en het vlees rondom bruinbakken 

fijngesneden ui,knoflook en peper erbij en even alles aanfruiten 

wortel en bleekselderij in plakjes gesneden erbij

Even goed doorroeren en de tomatenpuree erbij en de bouillon en alle kruiden

Laat het lekker pruttelen tot het vlees gaar is

Als het vlees bijna gaar is

pruimen met abrikozen en 1 lepel honing en een kopje water aan de kook laten komen en 10 minuten laten koken tot het water bijna verdampt is



Het fruitmengsel bij het rundvlees doen even doorroeren en het is klaar ,nu doe ik het een dagje wegzetten omdat het de dag erop veel lekkerder is ,de kruiden zijn goed ingetrokken .

Voor het opdienen koriander erover en geschaafde amandelen

Lekker met groente en gebakken aardappelen of salade met Turks brood