Home; zoutarme recepten » stoofpotjes » Italiaans stoofvlees

Een lekker rundergerecht die heerlijk gaat smoren in een fijne bouillon

Dat dan weer een heerlijke saus word , lekker met spaghettie

 

 

 

 2 pers.

1pond rundvlees (ik had sukadelappen heerlijk met een randje vet word het   vlees zo mals van)

1 ui en 4 tenen knoflook

1 grote winterwortel

blik tomaten

groot glas rode wijn 

flinke tak rozemarijn

half bakje champignons

runderbouillon van zoutarme runderbouillontablet

voor op het laatst wat blaadjes basilicum

peper en paprikapoeder

Italiaanse. gedroogde kruiden

roomboter voor het vlees aan te bakken en

olijfolie voor te bakken

Ui grof snijden en de tenen knoflook fijn snijden die bakken we aan in een pan  in de olijfolie

gesneden winterwortel toevoegen en ook even mee laten bakken

blik tomaten toevoegen even goed hoog mee laten bakken en dan de wijn runderbouillon  paprikapoeder en peper en de rozemarijn 

Dit laten wat  inkoken 

Rundvlees in blokjes snijden en de roomboter in de koekepan 

rundvlees kruiden met peper en paprikapoeder

en we gaan het vlees goed om en om bruin bakken

Als dit gebeurd is nemen we de  pan van het vuur en doen het vlees in de pruttelende bouillon ,ook de roomboter erbij...geeft een lekkere smaak

Italiaanse kruiden erbij  strooien (ik heb een zakje gedroogde kruiden van de AH)

Laat het maar lekker een uur of 3 pruttelen   we doen er het laatse half uur de champignons in plakken gesneden erbij   en op het laatst de verse blaadjes basilicum...dan is  het vlees en de saus klaar om te eten... natuurlijk kun je er op smaak nog wat peper toevoegen ...vind je het lekker doe je er nog wat kookroom bij...alles kan.

lekker een pasta er bij of gebakken aardappelen uit de oven wat parmezaanse kaas erover  mmmmmm

en een lekkere salade

Eet smakelijk.



14054962_1074443152643853_5155283973043585137_n-1.jpg