Home; zoutarme recepten » Hoofdgerechten » hartige taart van filodeeg

We gaan een lekkere hartige taart maken

Ik had nog veel champignons die moesten eens opgemaakt worden .Je kunt van een hoop restjes ook een hartige taart maken.Je kunt er filodeeg voor gebruiken of bladerdeeg.
ik had nog een half pakje filodeeg

 

 

 

 

 

 

Verder voor 2 pers.

2 tartaartjes of 2 ons rundergehakt

1 bakje kastanje champignons

half bakje witte champignons

1 ui 2 tenen knoflook

stengel prei

peper, paprikapoeder ,ras el hanout

zoutarme gehaktkruiden.

roomboter en olijfolie

2 eieren en half flesje kookroom

peterselie lente uitje

klein beetje geraspte kaas.

Half uurtje van tevoren het filodeeg ontdooien onder een natte 

theedoek,dan blijft het soepel

Ui en knoflook heel fijn snijden

roomboter in de wok en ui n knoflook lekker wat aanbakken

ondertussen champignons in plakjes snijden en bij het uimengsel in de pan

kruiden toevoegen peper paprika ,ras el hanout

Prei snijden en erbij

Ondertussen gehakt of tartaar rul bakken in olijfolie

met zoutarme gehaktkruiden, paprikapoeder

en peper.

Oven voorverwarmen op 180 graden

Ik neem een springvorm dan laat de taart makkelijker los om te snijden

Springvorm invetten

2 eieren loskloppen kookroom erbij schudden

peterselie fijnsnijden net als het lente uitje en door het mengsel roeren

wat geraspte kaas er door roeren

De ontdooide filodeeg vellen leggen we voorzichtig in de springvorm

Het rul gebakken gehakt doen we bij het champignonmengsel

roeren het goed door  op smaak eventueel nog wat peper of andere kruiden toevoegen

Het champignon mengsel doen we nu in de springvorm op het filodeeg

die we daarna dicht vouwen

Zo gaat et een klein half uurtje de oven in op 180 graden...je kunt ondertussen nog een lekkere salade maken voor erbij..

Eet smakelijk!!