Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/


Moeilijke naam Spanakopita , het is een eenvoudige spinazietaart en niet moeilijk om te maken.

.Het enigste waar je goed op moet letten dat je het filodeeg uit de diepvries goed behandeld.

Haal het ruim van tevoren voor je het  gerecht gaat maken uit de diepvries en laat het in de verpakking ontdooien.

Ondertussen kun je de spinazie roerbakken want die moet afkoelen.

 

Leg een natte theedoek klaar en leg hier dan de filodeegblaadjes op .

Ze drogen nu niet uit.

.

De dag erop kun je het opwarmen in de voorverwarmde oven 150 graden 15 min.,of airfryer 150 graden 10 minuten..

 

 Dit gezegd hebbende gaan we beginnen

 

Ik maak het in de ovenschaal , maar wil je meer maken dan zou ik het op de ovenplaat leggen en alles verdubbelen.

 


Wat heb je nodig ;

1 pakje filodeeg(diepvries)

1 zak spinazie (450gr) 

1 kleine ui

tenen knoflook

munt klein bosje en alleen de blaadjes

half bosje peterselie

1 lepel dille,  vers of gedroogd

2 eieren

1 rolletje geitenkaasrondjes

peper uit de molen

halve zoutarme groentebouillontablet

scheut olijfolie

 


Filodeeg ligt al te ontdooien in een natte keukendoek zodat het niet uitdroogt

 

Peterselie en munt klein snijden .

ui en knoflook heel klein snijden.

Olijfolie in de pan  ui en knoflooken ui aanfruiten goed doorroeren.

 

Spinazie in plukken erbij doen en laten slinken tot hele zak spinazie geslonken is peper en bouillonblok erboven verkruimelen .

 De groene kruiden even goed doorroeren 

eieren kloppen geitenkaas verkruimelen en goed door elkaar kloppen

 

 

 

Goed omscheppen , zet weg en laat afkoelen.

 

Oven voorverwarmen op 180 graden

Ovenschaal invetten met olijfolie

 

Leg vel voor vel in de ovenschaal en smeer in met de olijfolie

5 lagen filodeeg.

 

Ei kaas mengsel door de afgekoelde spinazie scheppen ,dit door de afgekoelde spinazie scheppen.

De spinazie over de filodeeg verdelen.

Daar boven op ook 5 lagen  filodeeg die steeds in de natte keukendoek liggen op de spinazie leggen en op elke laag olijfolie kwasten .

Op het laatst alles naar binnen vouwen.

Snijd de bovenste laag filodeeg met een scherp mes in driehoeken..Snijd makkelijker als de spanakopita uit de oven komt.

Schaal  gaat de oven in voor een half uur tot 40minuten 

 

Laat het wat afkoelen voor je hem aansnijd

En dan lekker genieten ervan

 

Is het teveel als het afgekoelt is kun je een gedeelte in de diepvries invriezen ..Wil je gaan eten even in de oven knapperig bakken.